جدول وزن ناودانی 6متری
جدول ناودانی 12 متری
ناودانی دارای شکل ظاهری شبیه به حرف U انگیلیسی است یعنی یک بال و دو جان دارد. مصرف کاربردی و سازهای بسیار زیادی دارد و در بیشتر صنایع مورد مصرف قرار میگیرد. در ادامه میخواهیم راجب جدول وزن ناودانی و راههای برآورد وزن ناودانی صبحت کنیم.
ناودانی از جمله مقاطع فولادی میباشد که از لحاظ فرآیند ساخت به دو نوع ناودانی فابریک و پرسی تقسیم میشود. دسته بندی ناودانی بر این اساس به تفاوت در شکل ظاهری آنها میانجامد و در شکل گیری زوایای داخلی مقطع تاثیرگذار است. ناودانی پرسی از ورق فولادی ساخته شده و به شکل ناودانی در میآید ولی ناودانی فابریک با ریختهگری و نورد به شکل مورد نظر تبدیل میشود، باید گفت کیفیت ناودانی فابریک بهتر از نوع پرسی آن است.
جدول وزن ناودانی
برای تولید ناودانی از منبع استانداردی به نام جدول اشتال استفاده میکنند که با استفاده از آن جدول وزن ناودانی نیز تهیه میشود. در جدول ناودانی که وبسایت فولاد ورزان برای مخاطبان خود آماده کرده وزن هر متر از ناودانی از جدول اشتال استخراج شده و با استفاده از آن وزن ناودانی 6 متری و وزن ناودانی 12 متری تهیه شده است.
در جدول وزن ناودانی بالا وزن این مقطع فولادی با توجه به سایز و ابعاد آن در ردیف و ستون جداگانه قرار داده شده است شما با مراجعه به آن میتوانید از وزن ناودانی استاندارد مطلع شوید. جدول وزن ناودانی علاوه بر اینکه کمک میکند تا از مرغوب بودن کالا اطمینان حاصل کرد، منبع درستی برای تولیدکنندههای ناودانی است تا با استفاده از آن محصول تولید کنند.
محاسبه وزن ناودانی
برای محاسبه وزن ناودانی از سه روشی که در زیر به آنها اشاره کردیم میتوان کمک گرفت، جدول وزن ناودانی تولیدکننده و جدول وزنی استاندارد که از دقیقترین گزینهها برای برآورد وزن است ولی به غیر از این موارد از فرمول محاسبهای نیز میتوان استفاده کرد. در ادامه به این سه روش و نحوه استفاده از آنها اشاره خواهیم کرد.
جدول وزنی ناودانی استاندارد
از جمله دیگر روشهای سریع برای به دست آوردن وزن ناودانی استفاده از فرمول میباشد، برای این کار به طول و وزن استخراج شده ناودانی مد نظر از جدول وزن ناودانی استاندارد نیاز است. با در دست داشتن این موارد و استفاده از فرمول زیر میتوانید وزن را برآورد کنید، به فرمول زیر دقت کنید: به ازای شاخههای 6 متری و 12 متری آماده کردهایم.
جدول وزن ناودانی تولیدکننده
هر تولیدکننده ناودانی با استفاده از جدول وزن ناودانی استاندارد محصول خود را به خط تولید میرساند. جدول وزنی تولیدکننده توسط خود کارخانه ارائه میشود که خریدار میتواند با بررسی وزن ناودانی خریداری شده با جدول تولیدکننده از اصل و مرغوب بودن کالا اطمینان حاصل کند.
برای دسترسی به جدول وزن ناودانی تولیدکننده به صفحه هر تولیدکننده در وبسایت فولاد ورزان سر بزنید و علاوه بر وزن محصول، قیمت و دیگر اطلاعات را بررسی کنید. به عنوان مثال وزن ناودانی 8، وزن ناودانی 6 و یا وزن ناودانی 10 هر کدام جداگانه نوشته شده است.
وزن ناودانیهای موجود در بازار آهن آلات با برندهای مختلف، دارای مختصر تفاوت وزنی با هم میباشد. ناودانی اکثرا در شاخههای 6 متری قابل تهیه است ولی با درخواست از تولیدکننده مورد نظر میتوان شاخه 12 متری نیز خریدکرد.
فرمول محاسبه وزن ناودانی
از جمله دیگر روشهای سریع برای به دست آوردن وزن ناودانی استفاده از فرمول میباشد، برای این کار به طول و وزن استخراج شده ناودانی مد نظر از جدولوزن ناودانی استاندارد نیاز است. با در دست داشتن این موارد و استفاده از فرمول زیر میتوانید وزن را برآورد کنید، به فرمول زیر دقت کنید:
طول ناودانی × وزن یک متر ناودانی استاندارد ( از جدول اشتال) = وزن ناودانی
طول بر حسب متر نوشته میشود و نتیجه به دست آمده بر حسب کیلوگرم است. این فرمول آسان بوده و به خاطر سپردن آن راحت است و در مواردی که دسترسی به اینترنت نیست به آسانی در کارگاه ساختمانی به کار میرود. اما توجه شود که حتما باید وزن از جدول اشتال نوشته شود تا عدد دقیقی به دست آید.
عوامل تاثیر گذار بر وزن ناودانی
عواملی مثل فرآیند ساخت، ضخامت، ابعاد، طول و مواد اولیه ساخت در وزن ناودانی تاثیر گذار است. جدول وزن ناودانی برای نوع فولادی ساخته شده است. جدول وزنی برای ناودانیهایی که از جنس گالوانیزه یا آلومینیوم هستند جداگانه توسط خود تولیدکننده اراده میگردد. به دلیل تنوع مواد اولیه در ساخت ناودانی استفاده از منبع اصلی و درست بسیار حائز اهمیت است.
ناودانی در دو نوع سبک و سنگین نیز تولید میگردد که نوع سنگین دقیقا براساس وزنهای آمده در جدول اشتال تولید میشود ولی ناودانی سبک وزن کمتری از ناودانی جدول اشتال یا سنگین دارد. هر دو نمونه در بازار آهن ایران قابل یافت است. استاندارد اروپایی DIN EN 1026-1:2009 برای ساخت ناودانی سنگین و استاندارد روسی GOST 8240: 1997 برای نوع سبک آن است.
ناودانی در ساخت خرپا، تیر، ستون و یا ساخت ماشین آلات و دستگاهها کاربرد دارد از این رو اطلاع از جدول وزن ناودانی بسیار مهم و کاربردی میباشد. از مهم ترین کاربرد ناودانی میتوان به استفاده آن در ساخت چهارچوب در و پنجره فولادی، ساخت قابهای فلزی صنعتی و ترمیم مهاربند یا دیوار در سازه اسکلت فلزی اشاره کرد. اطلاعات کامل از شکل و ابعاد ناودانی و مقاطع آن در جدول اشتال به طور دقیق نوشته شده است.
در خرید ناودانی یکی از نکات مهم که خریدار باید به آن دقت کند وزن کالا است. براساس وزن استاندارد است که ساخت سازه و ساختمان و طراحی اسکلت پروژه انجام میشود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت وجود یک منبع دقیق در صحیح انجام شدن تمامی کارها کمک خواهد کرد.